+385 51 327-555
member
Dr. Mario Zambelli

Primarna operacija nosa

rinoplastika

Primarna operacija nosa

Nos je najistureniji dio lica. Njegova veličina i oblik daju izražaj čitavom licu. Ako niste zadovoljni izgledom svog nosa, malim i jednostavnim zahvatom moguće je promijeniti njegov izgled u skladu s vašim željama i objektivnim mogućnostima.

Neke osobe imaju prirođeno velik i deformiran nos, dok drugi zadobiju deformaciju nakon neke povrede. Često je vanjska deformacija nosa udružena s deformacijom unutarnjih struktura nosa koje uzrokuju otežano disanje. U jednom zahvatu se uvijek ispravljaju oba nedostatka. Bit operacije nosa je u mijenjanju potkožnih struktura, najčešće modeliranjem kostiju i hrskavice preko kojih se adaptira koža na novu podlogu. Zahvat se izvodi unutrašnjim rezovima ili malim rezom na prednjoj pregradi nosa. U modeliranju nosa ponekad se dodaje hrskavica da bi se ispravile neke teže nepravilnosti, npr. jako spušten vršak ili zakrivljen nos.

Određeni broj pacijenata zahtijeva samo zahvat uspostave dišnog puta, tzv. funkcionalnu operaciju, bez mijenjanja vanjske strukture nosa.

Pregled i dogovor za zahvat:

Nakon pregleda u našoj poliklinici detaljno ćemo vam objasniti zahvat i sve važne detalje. Svaki nos je individualan i zahtijeva osobni pristup. Bitno je da nos pristaje vašem licu nakon zahvata. Kompjuterskom simulacijom u našoj poliklinici moguće je približno odrediti krajnji rezultat zahvata.

Sva dodatna pitanja možete uputiti dr. Zambelliju tijekom predoperacijske konzultacije ili putem e-maila.

Dr. Mario Zambelli je član Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS). Više informacija o estetskim i kirurškim zahvatima koje radimo u našoj klinici možete saznati i na stranicama www.plasticsurgery.com

Često postavljena pitanja
PRONAĐITE ODGOVORE KOJI VAS ZANIMAJU
Naručite se za zahvat - primarna operacija nosa
i zatražite neobavezujući pregled
+385 51 327-555