+385 51 327-555
member
Dr. Mario Zambelli

Facelift

Facelift

Prvi znaci starosti na licu manefestiraju se pojavom bora, gubitkom elasticiteta kože, gubitkom oštrine donje čeljusti, stvaranjem dubokih nabora između nosa i ustiju te naboranošću vrata. Proces se odvija ne samo na koži, već i u dubljim strukturama poput mišića i potpornih struktura kože (ligamenti, fascija, itd.).

Suština operacije je u podizanju (lifting) spuštenih potkožnih struktura i dovođenju istih u prijašnji prirodni položaj. Tako se spušteno tkivo iznad nazolabijalnih brazdi (između nosa i gornje usne) vraća u područje jagodičnih kostiju gdje je pripadalo, a spuštena nakupina masti u području donje čeljusti diže se u područje obraza. Mišići vrata se zatežu prema gore i nazad. Preko ovako dubokih struktura koje su vraćene u prvobitni položaj adaptira se koža bez pretjerane zategnutosti što daje licu prirodni izgled. Da bi se pristupilo ovim strukturama i učinio zahvat liftinga, rez se postavlja u prirodne nabore oko uha te u vlasište. Nakon cijeljenja rez je teško primjetan i nije ga potrebno prikrivati kosom.

Duboki lifting (SMAS) je zatezanje i podizanje gore spomenutih dubljih struktura i smatra se zlatnim standardom moderne estetske kirurgije lica. Kod manjih promjena na licu kod mlađih ljudi moguće je učiniti mini-lifting s manjim rezom. Oporavak od ovog zahvata je kraći. Često se s liftingom lica kombinira korekcija očnih kapaka te spuštenog čela. Također se može kombinirati laserski peeling oko očiju te gornje i donje usne za eliminaciju bora.

Operacija faceliftinga ne rješava bore na licu, promjene oko očiju i čela. Bore se rješavaju peelingom, dermabrazijom ili pulsirajućim laserom. Promjene oko očiju rješavaju se blefaroplastikom, a u području čela liftingom čela.

Pregled i dogovor za zahvat:

Nakon pregleda u našoj poliklinici detaljno će vam se objasniti zahvat i svi najbitniji detalji.

Sva dodatna pitanja možete uputiti dr. Zambelliju tijekom predoperacijske konzultacije ili putem e-maila.

Dr. Mario Zambelli je član Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS). Više informacija o estetskim i kirurškim zahvatima koje radimo u našoj klinici možete saznati i na stranicama www.plasticsurgery.com


Često postavljena pitanja
PRONAĐITE ODGOVORE KOJI VAS ZANIMAJU
Naručite se za zahvat - facelift
i zatražite neobavezujući pregled
+385 51 327-555