Kemijski pilinzi

U klinici radimo različite vrste personaliziranih pilinga koji su osmišljeni za tretiranje širokog spektra problema s kožom uključujući oštećenja od sunca, hiperpigmentacije, neujednačenu teksturu, “beživotnu” kožu, bore i akne. Cilj tretmana je skidanje određenog sloja kože, čime se želi potaknuti prirodna obnova kolagena i elastina u koži te postići čišća i ljepša koža.

 

Svaki kemijski piling je jedinstven, osmišljen tako da prati potrebe kože, životni stil i želje pacijenata.

 

Ovisno o dubini djelovanja u koži, razlikujemo nekoliko vrsta kemijskih pilinga:

 

VRLO POVRŠINSKI PILING djeluje na najpovršniji dio epidermisa, tj. sloj mrtvih stanica kože koji se nevidljivo ljušti

 

POVRŠINSKI PILING djeluje unutar epidermisa ne prodirući do njegovih dubljih slojeva

 

SREDNJE DUBOKI PILING prolazi sve do dermoepidermalne granice

 

DUBOKI PILING djeluje i u području dermisa

 

 

Liječnik određuje djelovanje pilinga i individualno ga prilagođava svakom pacijentu ovisno o indikacijama.

 

U svojoj praksi koristimo vrhunske kemijske pilinge s potpisom vodećeg dermatologa s Beverly Hillsa Zeina Obagija – ZO pilinge.

Dr. Obagi tvorac je inovativnih medicinskih proizvoda i protokola za liječenje širokog spektra kožnih bolesti kao što su: akne, rozaceja, seboreični dermatitis, melazma, postupalne hiperpigmentacije kože, nespecifične diskoloracije, kožne promjene nastale kao znakovi fotooštećenja kože, itd. Njegovi proizvodi za pomlađivanje  i liječenje bolesne te oštećene kože  su bazirani na aktivnim tvarima: vitamin A,  matične stanice biljaka, enzimi i antioksidansi.

 

Nježni na koži, no dovoljno snažni da osiguraju vidljivu razliku.

 

Više o ZO SKIN HEALTH pilinzima pročitajte ovdje

Često postavljena pitanja naših klijenata

Pojavljuje li se crvenilo na koži nakon tretmana?

Odmah nakon tretmana javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje.

Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko narednih dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Kome se tretmani ne preporučuju?

Tretmani se ne preporučuju trudnicama i dojiljama, ako bolujete od imunoloških bolesti ili ako imate virusnu infekciju u području koje želite tretirati.

Postoje još neki slučajevi kada se tretmani ne preporučuju, no savjetujemo vam da zakažete konzultacije kako bi odredili najbolji tretman za vas i vašu kožu.

Je li tretman bolan?

Tretmani kemijskim pilinzima su bezbolni, zahvaljujući inovativnim tehnologijama.

Koliko puta je potrebno odraditi tretman?

Broj tretmana nije ograničen, ali ovisi o stanju kože. Savjetujemo vam da zakažete konzultacije u poliklinici kako bi utvrdili točno stanje vaše kože.

PRP

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) je tretman vlastitom plazmom koji ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože.

 

Da bi se razvio preparat, prvo se mora izvaditi krv iz pacijenta. Trombociti se odvajaju od drugih krvnih stanica i njihova koncentracija se povećava tijekom procesa koji se naziva centrifugiranje. Zatim se povećava koncentracija trombocita u kombinaciji s preostalom krvlju. Cijeli se tretman bazira na prirodnoj sposobnosti krvi da regenerira i  stimulira kožu.

Kome se metoda preporučuje?

 

PRP metoda se preporučuje osobama koje imaju  želju za pomlađivanjem prirodnim tretmanom, umornu i suhu kožu bez elastičnosti, kožu neujednačene pigmentacije, koži sa  izraženim znakovima starenja, tretiranju kože s ožiljcima od akni.

 

Nadalje, PRP metoda se pokazala uspješna u liječenju različitih oblika ispadanja kose u muškaraca i žena, kao i što se već dugi niz godina primjenjuje u liječenju sportskih ozljeda te reumatskih degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, ozljeda ili oštećenja mišića i tetiva.

Često postavljena pitanja naših klijenata

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

Obično se vide prvi rezultati 30-ak dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji.

Je li tretman bolan?

Tretman je bezbolan i bezopasan.

Koliko traje tretman?

Tretman traje 45-60 minuta.

Koliko dugo se ostaje u poliklinici nakon zahvata?

Zahvat se može obaviti ambulantno, što znači da pacijent istog dana može napustiti polikliniku i otići kući.

Mezoniti

Mezoniti su nekirurška metoda koja se koristi za rejuvenaciju i liftig lica, a može se koristiti i na ostatku tijela. Uvode se pomoću igle, a nakon uvođenja u koži ostaju niti, točnije konac. Ovaj konac ostaje pod kožom jer on cijelo vrijeme stimulira regeneracijski proces i čini mehaničku potporu, to jest suspenziju tkiva. Funkcioniraju u najdonjim slojevima kože i tjeraju vlastiti kolagen da se počne proizvoditi. Osim toga mezoniti služe za stimuliranje sinteze elastina koji je zadužen za elastičnost kože, ali i prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline koja je zaslužna za efekt hidratizacije kože.

 

Ova metoda koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Metoda uvođenja mezoniti je 100% prirodna jer potiče vlastite snage da stvore novi kolagen u koži. Služi za oblikovanje lica i tijela. 

 

Mezoniti su odličan izbor za sve koji žele zadržati prirodan izgled, ublažiti bore, zategnuti crte lica te vratiti licu vitalniji i mladenački izgled.

Često postavljena pitanja naših klijenata

Kada se vidi rezultat mezoniti?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat a konačni rezultat vidite za oko 3 mjeseca poslije, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Koliko dugo traje rezultat mezoniti?

Ovisno o stanju kože, prosječno trajanje je 15-20 mjeseci, iako su moguća odstupanja od navedenog.

Koliko dugo se ostaje u poliklinici nakon zahvata?

Zahvat se može obaviti ambulantno, što znači da pacijent istog dana može napustiti polikliniku i otići kući.

Mezoterapija

Glavni cilj mezoterapije je pomlađivanje kože. Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, aminokiseline i ostale aktivne tvari unose direktno u srednji sloj kože – mezodermu. Time se dobiva intenzivnija hidratacija i regeneracija kože, a proces starenja značajno usporava.

 

Preparati koji se koriste u mezoterapiji su različiti, njihov izbor ovisi o problemu kože koji se tretira, a sam postupak nije bolan jer je koža prethodno anestezirana kremom koja sadrži lokalni anestetik.

 

Tretmani su visoko individualizirani, što znači da uzimaju u obzir želje klijenta, a za efekt koji se želi postići, biraju se i prilagođavaju sastojci. Sami kokteli određuju se po strogo poznatim i svjetski priznatim protokolima. Postupak uključuje višestruke lokalne mikroinjekcije kako bi se postigli maksimalni rezultati, a mogu se tretirati gotovo svi dijelovi tijela.

 

Rezultati mezoterapije su glatka koža, sjajna i vidljivo boljeg tonusa, redukcija bora, te manje vidljive pigmentacije i ožiljci.

Često postavljena pitanja naših klijenata

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana ovisi o indikaciji. Dogovorite konzultacije u našoj poliklinici kako bi dobili točnu preporuku.

Koja je prednost mezoterapije?

Prijenos tvari direktno kroz kožu je jedini način da potrebne tvari stignu na određeno mjesto gdje je potreban njihov utjecaj. Bez obzira koliko puta kreme nanosili na kožu ili pili razne tvari one neće nikada doći na potrebno mjesto bar ne u dovoljnoj koncentraciji.

Koliko dugo se ostaje u poliklinici nakon zahvata?

Zahvat se može obaviti ambulantno, što znači da pacijent istog dana može napustiti polikliniku i otići kući.

Botox

Upotreba botoxa je postala jedna od najčešće primjenjivanih metoda u estetskoj medicini i kirurgiji. Botox se odavno koristio u oftalmologiji za korekciju tzv. blefarospazma ili stiskanja očnih kapaka. Po svom sastavu, riječ je o moćnom toksinu bakterije Clostridium botulinum koji se sintetički pripravlja. U manjim dozama apliciran u mišić, dovodi do paralize mišića.

 

Ciljano se ubrizgava u pojedina područja čeonog mišića koji uzrokuje horizontalne duboke bore te nekih mišića između obrva, čija aktivnost stvara vertikalne i horizontalne bore dajući licu zabrinut ili srdit izražaj. Također se aplicira u postranični dio orbikularnog mišića koji svojom pretjeranom aktivnošću može stvarati mnogobrojne duboke bore na postraničnim dijelovima oko očiju.

 

Selektivnom aplikacijom botoxa mijenja se dinamika mišića na čelu, što dovodi do izravnavanja horizontalnih bora te bora između obrva i postranično oko očiju. Lice dobiva odmorniji izgled.

 

Ponekad se botoxom apliciraju i tzv. filleri poput hijaluronske ili poliglikolične kiseline. Oni se mogu aplicirati u izuzetno duboke bore između obrva za dodatni efekt botoxa. Efekt nastupa tri dana nakon aplikacije i traje 5-6 mjeseci. Nakon toga se mora ponoviti.

Hijaluronski dermalni fileri

Starenje je prirodan proces tijekom kojeg se na koži događaju različite promjene: od promjene teksture, smanjenja elastičnosti, nastanka hiperpigmentacija, gubitka potkožnog masnog tkiva do pojave proširenih kapilara.Većina navedenih promjena nastaje smanjivanjem funkcije fibroblasta, utjecajem UV sunčevog zračenja, slobodnih radikala te ostalih štetnih utjecaja.

 

Fileri nadoknađuju izgubljeni volumen kože te ispunjuju nastala oštećenja. Poboljšanjem volumena koža lica nije više opuštena,a lice izgleda znatno mlađe i bolje, a mogu i zagladiti bore. Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja je, prema molekularnoj strukturi, jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselina, sastavni dio naših stanica i međustaničnog prostora te ima važnu ulogu u balansu vode i cijeljenju jer omogućuje dobru hidrataciju.

Kako djeluju fileri?

Cilj koji imaju fileri jest ublažiti znakove starenja te licu podariti ljepši i više mladenački izgled.

 

3 su osnovna principa na kojima rade dermalni fileri:

 

  1. REVITALIZACIJA – zaglađuju bore, vraćaju svježinu našem licu
  2. PODIZANJE – vraćaju volumen i elastičnost koži, pri čemu dolazi do učinka podizanja
  3. DEFINIRAJU – oblikuju i redefiniraju crte lica ili usana

Povećanje usnica

Povećanje usnica radi se kod mlađih osoba kod kojih postoji primarno manji volumen ili kod nešto starijih osoba kod kojih je došlo do atrofije tkiva u području ustiju. U našoj klinici koristimo Juvederm filere – dermalne filere koji se mogu koristiti za razne potrebe, no posebno za ispunjavanje linija i nabora. Također se može rabiti za obnovu punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana.

 

Izbor metode kao i nekih drugih filera ovisi o želji pacijenta i preporuci doktora te o stanju usana koje se povećavaju.