Hijaluronski dermalni fileri

Starenje je prirodan proces tijekom kojeg se na koži događaju različite promjene: od promjene teksture, smanjenja elastičnosti, nastanka hiperpigmentacija, gubitka potkožnog masnog tkiva do pojave proširenih kapilara.Većina navedenih promjena nastaje smanjivanjem funkcije fibroblasta, utjecajem UV sunčevog zračenja, slobodnih radikala te ostalih štetnih utjecaja.

 

Fileri nadoknađuju izgubljeni volumen kože te ispunjuju nastala oštećenja. Poboljšanjem volumena koža lica nije više opuštena,a lice izgleda znatno mlađe i bolje, a mogu i zagladiti bore. Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja je, prema molekularnoj strukturi, jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselina, sastavni dio naših stanica i međustaničnog prostora te ima važnu ulogu u balansu vode i cijeljenju jer omogućuje dobru hidrataciju.

Kako djeluju fileri?

Cilj koji imaju fileri jest ublažiti znakove starenja te licu podariti ljepši i više mladenački izgled.

 

3 su osnovna principa na kojima rade dermalni fileri:

 

  1. REVITALIZACIJA – zaglađuju bore, vraćaju svježinu našem licu
  2. PODIZANJE – vraćaju volumen i elastičnost koži, pri čemu dolazi do učinka podizanja
  3. DEFINIRAJU – oblikuju i redefiniraju crte lica ili usana

Povećanje usnica

Povećanje usnica radi se kod mlađih osoba kod kojih postoji primarno manji volumen ili kod nešto starijih osoba kod kojih je došlo do atrofije tkiva u području ustiju. U našoj klinici koristimo Juvederm filere – dermalne filere koji se mogu koristiti za razne potrebe, no posebno za ispunjavanje linija i nabora. Također se može rabiti za obnovu punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana.

 

Izbor metode kao i nekih drugih filera ovisi o želji pacijenta i preporuci doktora te o stanju usana koje se povećavaju.

S punim povjerenjem zakažite konzultacije kod dr. Zambellija koji će vas uputiti u sam postupak i odgovoriti na sva pitanja.

KONTAKTIRAJTE NAS