Smanjivanje grudi

Velike, teške i često viseće dojke ne predstavljaju samo estetski problem zbog narušavanja proporcionalnosti ženskog tijela, već i zdravstveni problem koji se može manifestirati bolovima u kralježnici, često s pognutim položajem tijela te trncima u prstima. Postoji više kirurških metoda smanjivanja velikih spuštenih grudi. Princip zahvata je u odstranjivanju i zatezanju viška kože i odstranjivanju viška žljezdanog tkiva, dok se bradavica i areola na preostalom tkivu dojke premještaju na viši, estetski prihvatljiviji položaj.

 

Klasični način redukcije jest rez u obliku sidra, dok se u novije vrijeme koristi tzv. kratki vertikalni rez, gdje nema horizontalnog ožiljka u brazdi dojke. Moguće je odstraniti značajne količine žljezdanog tkiva s estetski prihvatljivim rezultatom.

 

Ožiljci su prvih mjeseci crvenkasti i pomalo naborani, ali vremenom gube crvenilo i postaju manje primjetni. Preporučujemo tretiranje ožiljaka silikonskim gelom ili silikonskim membranama.

 

Nakon zahvata potrebno je nekoliko tjedana nositi čvrste grudnjake. Kupanje je moguće nakon odstranjivanja šavova, a direktno izlaganje suncu nakon mjesec dana.

Često postavljena pitanja naših klijenata

Mogu li dojiti nakon zahvata?

Kod žena u fertilnoj dobi, nakon operacije smanjivanja dojki u pravilu je moguće dojenje. Žljezdani kanalići se ne presijecaju pa je dojenje moguće u većini slučajeva.

Zašto se rade predoperacijske fotografije?

Fotografije pacijenta u profilu i en-faceu koriste se tijekom predoperacijske konzultacije te za uspoređivanje s postoperacijskim rezultatima. One se pohranjuju u našoj arhivi.

Koliko dugo se ostaje u poliklinici nakon zahvata?

Zahvat se može obaviti ambulantno, što znači da pacijent istog dana može napustiti polikliniku i otići kući.

Tko se brine o meni nakon zahvata?

Dok ste u poliklinici, o vama se brine naša služba. Nakon otpusta možete u slučaju potrebe kontaktirati našu polikliniku.

S punim povjerenjem zakažite konzultacije kod dr. Zambellija koji će vas uputiti u sam postupak i odgovoriti na sva pitanja.

KONTAKTIRAJTE NAS